Om Zangenbergs Teater

Vi styrker fantasien!

Zangenbergs Teater er et børne- og familieteater, som har eksisteret siden 1978.  Vi arbejder hårdt på at flytte grænserne for, hvad der er muligt for et lille teater som vores, og til stadighed at udvikle visionære og vedkommende forestillinger, der tager udgangspunkt i børnenes oplevelser. 

Historien

I 1969 grundlagde teatermand og skuespiller Jan Zangenbergs et turnerende børneteater under navnet ”Jan Zangenbergs Trup”, som fik sin første faste scene som Børnenes Teater i Taastrup i 1973, og fra 1978 eget teater i Tivolis gamle have

Efter Zangenbergs død i 1992 overtog hans børn, Henrik og Pernille, og videreførte børneteatret med kendte titler som Gummi Tarzan (1990), men tog sidenhen hovedsageligt fat i at producere ny dramatik skrevet til Zangenbergs Teater

med vægt på fantasifulde fortællinger i børnehøjde.

I 2006 rykkede teatret til nye lokaler i Pilestræde, hvor det stadig ligger den dag i dag.

I August 2017 overtog Thea Kulavig og Nina Jensen ledelsen af Zangenbergs Teater, og har med det gamle familieteaters historik i ryggen, bevaret og videreudviklet et fantasifuldt åndehul for alle børn og deres voksne.

Under mottoet ”Styrk fantasien” har teaterleder Thea Kulavig og administrator Sasia Mølgaard i dag åbnet op for nye målgrupper, nye samarbejder og for teatret nye måder at producere på. Med fantasien i fokus, og vores publikum som hverdagseksperter præsenteres der stadig forestillinger for børn – og unge med afsæt i deres egen virkelighed.

Siden januar 2017 har teatret ikke været under nogen fast driftsstøtte, men lever i kraft af produktioner af nye forestillinger, private fonde og vores fantastiske publikum.

presse

Tidligere sæsoner

Samarbejds-

partnere

støtter

Zangenbergs Teater

33 14 50 05

Pilestræde 55A
1112 København K

©2019 by Zangenbergs Teater