top of page

Om Zangenbergs Teater

Vi styrker fantasien

Zangenbergs Teater er et børne- og familieteater, som har eksisteret siden 1978. 

 

Vi arbejder hårdt på at flytte grænserne for, hvad der er muligt for et lille teater som vores, og til stadighed at udvikle visionære og vedkommende forestillinger, der tager udgangspunkt i børnenes oplevelser. 

Zangenberg profil.webp
_MG_8778.jpg

historien

I 1969 grundlagde teatermand og skuespiller Jan Zangenbergs et turnerende børneteater under navnet ”Jan Zangenbergs Trup”, som fik sin første faste scene som Børnenes Teater i Taastrup i 1973, og fra 1978 eget teater i Tivolis gamle have.

 

Efter Zangenbergs død i 1992 overtog hans børn, Henrik og Pernille, og videreførte børneteatret med kendte titler som Gummi Tarzan (1990), men tog sidenhen hovedsageligt fat i at producere ny dramatik skrevet til Zangenbergs Teater

med vægt på fantasifulde fortællinger i børnehøjde.

I 2006 rykkede teatret til nye lokaler i Pilestræde.

I August 2017 overtog Thea Kulavig og Nina Jensen ledelsen af Zangenbergs Teater, og har med det gamle familieteaters historik i ryggen, bevaret og videreudviklet et fantasifuldt åndehul for alle børn og deres voksne.

 

Under mottoet ”Styrk fantasien” har kunstnerisk leder Thea Kulavig og producent Amina Krohn Membar i dag åbnet op for nye målgrupper, nye samarbejder og for teatret nye måder at producere på. Med fantasien i fokus, og vores publikum som hverdagseksperter præsenteres der stadig forestillinger for børn – og unge med afsæt i deres egen virkelighed.

Siden januar 2017 har teatret ikke været under nogen fast driftsstøtte, men lever i kraft af produktioner af nye forestillinger, private fonde og vores fantastiske publikum.

I sommeren 2021 rykkede teatret til Møllegade 7. 

bottom of page